Negen gekke camperplekken

dinsdag 31 januari 2023

Slapen bij de Lidl, het vliegveld en Euro Disney

Dit zijn de negen gekste camperplekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. 

Vliegveld Faro (Portugal) 

Deze overnachtingsplek maakte drie jaar geleden tijdens onze vorige lange reis ontzettend veel indruk op onze zoon Yulan (toen vijf jaar). Daarom besloten we er deze lange reis weer naartoe te gaan. Vanuit je slaap- en woonkamerraam vliegtuigen spotten is ook wel heel gaaf! P4N #30590

Vliegtuigen spotten vanuit je slaapkamerraam
Wij zijn Sonja en Tim. Onze kinderen heten Anique (13) en Yulan (8). Samen vormen we Stay on Tour. Jarenlang toerden we in de vakantieperiodes met onze camper door Europa. Tot het jaar 2019. Toen gooiden we het camperstuur om. We hebben stap voor stap ons leven ingericht op een manier die bij ons past: op reis gaan wanneer we willen. Lees meer over ons.

De Lidl 

Niet de meest charmante plek, maar wel een ideale back-up voor als campings en camperplekken vol zijn. Het is bij veel Lidls op de blauwe parkeervakken toegestaan om te slapen in je camper én het is gratis. ‘s Ochtends haal je hier verse koffie en broodjes. En in ons geval: nacho’s voor de Omnia Sweden. 

Slapen op de parkeerplaats van de Lidl

Sunnyland Sarajevo  

Een pretpark bezoeken in het buitenland: we love it! We gillen in de voor ons onbekende attracties en leren van andere culturen. Ook fijn: de parken zijn vaak een stuk voordeliger dan in Nederland. En in dit geval kan je ook nog eens rollend naar huis; de camper stal je naast het park met uitzicht over de stad Sarajevo. P4N #79442 

De camper naast een onbekend pretpark parkeren

Op de boot naar Griekenland

Camping on board. Twee nachten sliepen wij op het dek van een groot schip terwijl dat ons van Italië naar Griekenland voer. We maakten gebruik van alle faciliteiten van het schip (restaurants, zwembad, casino, ballenbak enzovoorts), maar sliepen in ons vertrouwde camperbedje. Wij boekten ons boottickets bij Anek Lines.

Camping on board

STOP met uitstellen. Er is altijd een reden om het niet te doen, maar er zijn duizenden redenen om het wél te doen: voor een paar maanden, een half jaar of misschien wel langer reizen in een camper door Europa met (leerplichtige) kinderen. Meld je aan voor onze Online Meet Up op 10 februari!

Suikerfabriek Groningen

Eigenlijk zouden we een citytrip Groningen maken en slapen in ons huis op wielen op een camperplek net buiten de stad. Maar het was zo leuk bij de voormalige Suikerfabriek dat we we daar bleven hangen. Het industrieterrein wordt gebruikt voor diverse culturele evenementen. Je kijkt je ogen uit! Meer info over de camperplaats.

Overnachten op een bruisend industrieterrein

Disneyland Parijs

Met de camper naar Disneyland Parijs: We did it! We stalden ons huis op wielen op een parkeerplek die fungeert als camperplaats -er zijn zelfs douches en toiletten – en konden twee dagen lang het park in en uit lopen wanneer we wilden. Ook leuk: de cast van de shows slapen in de buurt van de camperplaats. Wij kwamen tijdens ons verblijf Simba van de Lion King tegen. Tijdens het bestellen van je tickets geef je aan of je gebruik wilt maken van de camperplaats.

Slagharen

Meerdere malen hebben wij de camper geparkeerd op de camping naast dit pretpark. De camping is groen, rustig en schoon en je kan heel de dag en avond het pretpark inlopen. Vanuit het reuzenrad zwaaiden we naar ons huis op wielen. Meer informatie.

Vanuit het reuzenrad zwaaien naar je huis op wielen

Slapen bij een restaurant

Ken je constructie: slapen in je camper op de parkeerplaats van een restaurant in ruil voor een diner? We love it. Deze lange reis deden we het in Spanje. Het eten was heerlijk, we konden rollend naar huis! Restaurante – Taberna EL CHOCAITO C/ Alcázar y Pérez, 1

Slapen op het erf van familie en vrienden

Ter inspiratie deze tip! Wij parkeren regelmatig ons huis op wielen bij familie en vrienden. Na een gezellig avondje samenzijn zijn we binnen een paar seconde thuis. Of we plonzen in een jacuzzi of zwembad. In welke bekende tuin parkeer jij je huis op wielen het allerliefste?

Slapen in de tuin van familie of vrienden

Dit zijn de 9 meest bijzondere camperplekjes van onze lange reis door Europa van juli 2022 tot en met februari 2023.