If you can dream it, you can do it!

maandag 22 januari 2024

Begin 2019 gaven wij een klavertjevier met kaartje cadeau aan onze familieleden en vrienden. De spreuk ‘If you can dream it, you can do it’ stond op het kaartje geschreven. We waren klaar voor vertrek: een reis van een half jaar door Europa met leerplichtige kinderen stond op ons te wachten. Bij de voorbereidingen van de reis hadden we echter tegenslagen: een leerplicht-ambtenaar die geen goedkeuring gaf, een pre-puber die geen zin had om op reis te gaan en een huis dat officieel niet verhuurd mocht worden. Toch bleven we in onze droom geloven en nu vier jaar later hebben we zelfs een tweede lange reis gemaakt! In 2019 gingen we een half jaar op pad. In 2022/2023 bijna 8 maanden.

Waar een wil is, is een weg

Toen de leerplicht-ambtenaar ons reisplan afkeurde, wat we echt niet hadden verwacht – we hadden een doordacht plan – zakte de moed ons in de schoenen. Volgens de Nederlandse wet mochten wij niet op reis: Fikse boetes stonden op ons te wachten. De directeur van de basisschool van onze kinderen gaf ons echter hoop. In een mail schreef ze naar ons: ‘Waar een wil is, is een weg.’ Die weg was er zeker. Er bleken verschillende manieren te zijn om het onderwijs van onze kids op reis vorm te geven. Gelukkig hebben we de leerplicht-ambtenaar niet onze route  laten bepalen.

STOP met uitstellen. Er is altijd een reden om het niet te doen, maar er zijn duizenden redenen om het wél te doen: voor een paar maanden, een half jaar of misschien wel het avontuur opzoeken. Speciaal voor de twijfelaars, uitstellers en avontuurlijke ouders organiseren wij Online Meet Ups! Maak die droom werkelijkheid.

Be the change, inspire the world 

Toen wij vier jaar geleden online bekend maakten dat we voor langere tijd op reis gingen, verdubbelde in een paar weken tijd ons volgers aantal op Facebook en Instagram. We werden zelfs geïnterviewd door de landelijke en regionale media. Inmiddels hebben we honderden ouders mogen helpen bij de voorbereidingen van hun avontuur en delen we wekelijks onze verhalen met duizenden volgers. Dankbaar dat wij anderen mogen inspireren en motiveren: maak het avontuur werkelijkheid!

Do what seems impossible 

Het nadeel aan meerdere malen voor langere tijd op reis gaan? Het levert nieuwe dromen op. Zo zijn we tijdens onze laatste lange reis tot de ontdekking gekomen dat we de winterperiode in Nederland graag overslaan, want was het heerlijk: in september en oktober iedere avond buiten eten en in december en januari surfen. In 2023 zijn we voor een schooljaar naar Spanje verhuisd en de ambitie is om zoveel mogelijk koude winters in Nederland over te slaan. Alles is mogelijk als je het écht wilt, erin gelooft en er ook echt voor gaat.