Bijzondere Nederlandse camperplekken aan het water

donderdag 9 februari 2023

Deze campings en camperplekken in Nederland aan het water moet je bezocht hebben.

Strandcamping Corfwater

100 meter van het strand in de duinen parkeer je je camper! Wij bezochten camping Corfwater in het hoogseizoen zonder te reserveren: Uniek in Nederland! Op het strand vind je een schommel en honderden palen die een bijzonder verhaal vertellen. De moeite waard om te bezoeken.

Camping Buitenland

Op camping Buitenland voelt het echt alsof je in het buitenland bent. Het is kleurrijk en eigenzinnig. Er is een zwembad, een meertje met strand, een hip restaurant met lokaal en biologisch eten en er worden heel veel workshops georganiseerd. Met een beetje geluk kom je Floortje Dessing tegen, één van de initiatiefnemers van dit paradijsje. Even ver weg, maar toch dichtbij.

STOP met uitstellen. Er is altijd een reden om het niet te doen, maar er zijn duizenden redenen om het wél te doen: voor een paar maanden, een half jaar of misschien wel langer reizen in een camper door Europa met (leerplichtige) kinderen. Meld je aan voor onze Online Meet Up op 10 februari!

Slapen aan het strand in Stavoren

Het komt niet vaak voor dat wij een camperplaats meerdere malen bezoeken. Maar van dit mooie plekje direct aan het IJsselmeer en de haven krijgen wij niet snel genoeg. De dijk en de strandjes worden onderhouden door grazende schapen. Het zwemwater is helder door de aflopende bodem. Via de dijk loop je binnen tien minuten naar de stad. Camperplaats Stavoren is dé ideale plek voor een weekendje weg. Reserveren is vaak niet nodig. 

Watersportcamping Heeg

Af en toe onderdompelen in een warm bad: heerlijk! De mooiste plek waar wij dit hebben gedaan, is watersportcamping Heeg. Op het strand in een warm bad: wat wil een mens nog meer. www.watersportcampingheeg.frl

It dreamlân

National Park Lauwersmeer heeft ons hart gestolen. We kunnen daar uren slenteren door de prachtige natuur: groen en water. Wist je dat je daar kan wadlopen en de boot naar Schiermonnikoog kan pakken? Dit vakantiepark is een aanrader om naartoe te gaan: www.itdreamlan.nl

Lees ook: 9 overnachtingsplekken in Europa om te onthouden.